Bakgrund

 

Litet om min bakgrund och målsättning 
med verksamheten vid Östra Hundskolan:

Jag har arbetat med hundar sedan 1983 då jag började som hundförare på Securitas. Efter 4 år gick jag en instruktörsutbildning för Sven Järverud och arbetade sedan som instruktör för 25-30 hundförare i Östergötland.

Efter 4 år ville jag utveckla mig och lära mig litet mer, så jag sökte in på en dressörutbildning som var på 18 månader. På den utbildningen fick jag lära mig att utbilda narkotika-,  mögel-, gas-, militär-,  polis-, väktar-, skydds-, ledar- och vakthundar. Jag fick lära mig att utbilda hundar och lämna över dem till andra yrkesgrupper färdigutbildade, vilket jag har väldigt stor nytta av i mitt nuvarande arbete. Jag kan hjälpa kursdeltagarna att få ordning på hundarna. Om jag får dem att göra som jag säger, så brukar det fungera sedan. Det ger litet mer än att hålla kurs på vanligt sätt och jag är tacksam att jag har den utbildningen. Det innebär bl a att jag kan låna en hund på kurs för att visa och att den hunden plus husse/matte lär sig hur hunden ska läras.

Efter dressörutbildningen startade jag upp litet försiktigt med att hjälpa människor med "problemhundar". Jag upptäckte ganska snart att det var "hundproblem" istället och att det i de flesta fall var "problem" med uppfostran. 

Jag startade med 2 kurser och sedan har det bara ökat.

Idag har jag följande kurser:

Valp, Vardagslydnad. Nybörjardressyr, Fortsättnings, Tävlings-Intensivkurser

Även Spårkurser, Kantarellkurser och Inkallningskurser och Ledarskapskurser

O.B.S

Jag har utbildat hundar och hundägare sedan 1983 !

Jag har haft kurser för "vanliga" hundägare sedan 1994

 

Professionell hund dressör / instruktör :

Hos mig vet du vem du får som instruktör !

Du behöver inte vänta på om det ska finnas någon instruktör som kan hålla i kursen !

Jag är inte beroende av bidrag från studieförbund eller kommunen !

På grund av att detta är mitt yrke och att jag jobbar med hund/hundägare utbildning professionellt så är jag väldigt mån om att

mina deltagare ska vara nöjda med min hjälp. Jag har fått en gedigen utbildning på alla hundraser och jag har rutin sedan 1983

Eftersom alla hundar är individer, så måste man kunna ändra lite på utvecklingens väg, så att alla får utvecklas i den takt som passar hund och hundägare !

 

Min dokumenterade utbildning:

Hundförareutbildning ( 165 timmar )

Instruktörsutbildning ( 42 timmar )

Skyddsfigurantutbildning ( 42 timmar )

Dressörsutbildning ( 18 månader )

Har även gått lite vidarutbildningar för: Conny Friberg, Anders Hallgren, Memea Mohlin, Lars Fält, Kurt Blixt, Mari Hansson, Sven Järverud, Reino Oskarsson och Fredrik Steen.

En del av dem har givit mig mycket och en del mindre, men alla har givit mig något.

 

 
Min filosofi är :

 

Jag var först i Östergötland med:

Avrostningskurs

kantarellkurser

vardagslydnadskurser

hundproblemskurser

aktiveringskurser

Inkallningskurs